fbpx

Srbija je šampion ATP Kupa!

Srbija je šampion ATP Kupa!

Srbija je šampion ATP Kupa! Ekipa Nenada Zimonjića u velikom finalu savladala je Španiju sa 2:1.

Pobedonosni bod srpskom timu doneo je dubl u sastavu Novak Đoković - Viktor Troicki. Njih dvojica su u odlučujućem meču savladali Felisijana Lopesa i Pabla Karenja Busutu sa 6:3, 6:4 za nešto više od sat vremena igre.

Odlično su igrali Srbi. Raspoložen je bio Novak, iako je prethodno igrao singl, pratio ga je Troicki, pa su došli do ubedljivog trijufma.

Bila je to druga zajednička pobeda Novaka i Viktora na turniru, pošto su prethodno doneli Srbiji pobedu i nad Francuskom.

U prvom meču dana Dušan Lajović izgubio je od Roberta Bautiste Aguta, da bi potom Novak Đoković savladao Rafaela Nadala.Iako je bilo planirano da prvi teniser sveta zaigra i u dublu, zamenio ga je Felisijano Lopes.

Srbija je osvojila prvi reprezentativni trofej još od 2010. godine, kada je trijumfovala u Dejvis kupu.

 Autor:
Ivana Salapura

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti