fbpx

Srpske odbojkašice srušile Azerbejdžan!

Srpske odbojkašice srušile Azerbejdžan!

Ne gube ni set. Odbojkašice Srbije zabeležile su četvrtu maksimalnu pobedu na Evropskom prvenstvu. U utorak su u pred 4.200 gledalaca u Beogradu savladale Azerbejdžan 3:0 (25:17, 25:20, 25:19).

Osetilo se odsustvo Maje Ognjenović, koja nije bila u sastavu za ovaj meč. Ipak, Tijana Bošković je već po navici bila fantastična, uprkos svim problemima koje u ‘plave dame’ imale u igri. Za dva seta je srpska korektorka upisala 24 poena.

Uporne su bile Azerbejdžanke, borile su se za svaku loptu, pa su u drugom setu imale dugo i prednost. Ipak, ulazak Katarine Lazović uneo je novu energiju na teren. Zaigrale su bolje aktuelne šampionke, uz stailniji prijem i napad se razigrao, pa je zabeležena nova maksimalna pobeda.

Uz Tijanu Bošković, dvocifreni učinak u srpskom timu imala je Bojana Milenković, koja je osvojila 11 poena. Ana Bjelica je u poslednjem setu nanizala 9, a Katarina Lazović je brojala do 7.

Na drugoj strani po 10 poena imale su Margarita Stepanko i Marija Kiriljuk.

U poslednjem kolu grupne faze Srbija, koja je već obezbedila mesto u osmini finala, igraće protiv Rusije u sredu od 20 časova. Azerbejdžan će od 17 časova igrati protiv Francuske.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti