Gastronomija

Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice…
Na obalama zelene Drine, ispod mitske planine Tare, nalazi se Bajina Bašta, omanji grad uređenih ulica sa mnogo zelenila, grad vedrih i gostoljubivih ljudi. Kao…
Ova tradicionalna pita sa istoka Srbije prijaće svakome, biće to odličan doručak ili predjelo, zdrav, ukusan obrok koji se priprema po starinskoj recepturi. Oko 800…
Proleće, po mnogima najlepše godišnje doba, najbolje je vreme da se napravi kratak predah posle duge i hladne zime. Vreme kada se čitava priroda budi…
Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno je: 3 dl ulja1…
Počeo je Vaskršnji post, a tradicionalna kuhinja je puna odličnih recepata. Preporučujemo vam recept sa Hilandara, prioške koje ćete lako da spremite. Potrebno: 1 kg…
Odžaci se nalaze se u plodnoj bačkoj ravnici, okruženi starim baroknim zamkovima i nepreglednim poljima kudelje, u blizini Dunava, prave glavne ulice Evrope. Ljudi s ovog područja,…
Nastanak ove rase vezuje se za 1833. godinu, kada je knez Miloš Obrenović poklonio svinju Šumadinku, našu staru rasu mađarskom grofu Jožefu Palatinušu, a ovaj…

Bermet kuglof

Svakako ste čuli za specifično vino BERMET. Brojna su tumačenja kako se on priprem - tu su čuvene "tajne" vinara. Sigurno je samo jedno -…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Urbani centar Mačve, Pocerine i Posavine - Šabac - nekada je slovio za „najboemskiji“ grad Srbije. Zbog vesele atmosfere i brojnih kafana dobio je ime „mali Pariz“.…
U slivu reka Moravice i Rzava, nalazi se i grad Arilje, širom sveta poznat kao centar proizvodnje malina, po kojoj je Srbija druga zemlja u svetu.…
Strana 5 od 91
07/09/2013 0 comment

Jednostavno ,a veoma ukusnan srpski specijalitet sa kajmakom, koji možete da poslužite kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo. Ispeći crvene slatke paprike na roštilju ili u rerni.Na vrlo malo ulja ih pržite sa jedne i druge strane. Istopiti 50g ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

06/07/2020 0 comment

 Pite su nekada pripremane sa domaćim korama,razvijanim pri samoj pripremi pite ili sušenim-pečenim pa čuvanim do prilike za pečenje pite. ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!