Gastronomija

U nedelju, 26.8.2018.god. održava se gastronomska manifestacija Kupusijada u živopisnom selu Zaselje pored Požege. Takmičarske ekipe se takmiče u kuvanju svadbarskog kupusa. Nakon završetka takmičarskog…
Poslastica Slovačke kuhinje su i Opekance. To je zanimljiva poslastica, neobičnog izgleda i karakteristična po tome što se obavezno pravi za Božićne i Novogodišnje praznike.…
U subotu, 18.avgusta u gradskom parku u Baču,sa početkom u 17:00 časova, održaće se tradicionalna manifestacija " Bački kotlić",takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša. Ova manifestacija…
Gradić Babušnica okružen je planinama. Leži u dolini reke Lužnice po kojoj je čitava oblast dobila ime. Glavni turistički adut je obližnja Zvonačka Banja, poznata po okrepljujućem vazduhu…
Tradicija leskovačkog roštilja duga je više od dva veka. Putopisci, još u 18. veku, pominju izvanredne gurmanluke – ćevapčiće u Leskovcu. Priča kaže da ih…
Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu prirode iz koje dolazi, med…
Na desnom krilu Deliblatske peščare, među plodnim oranicama i mirsnim poljima nalazi se selo Dolovo.Vredne domaćice iz ovog sela, rukama veštim poput čarobnjaka, spremaju najukusniju…
Gulašijada je gastronomska manifestacija u selu Čestobrodica pored Požege. Takmičarske ekipe se takmiče u kuvanju gulaša. Nakon završetka takmičarskog dela sledi proglašenje pobednika i nagrade za najbolje. Manifestacija se održava na otvorenom i…
Lipov Med je med koji se sakuplja sa karakterističnih podneblja u Srbiji. Iako Lipovih šuma ima širom Srbije, samo na nekim lokacijama je ona medonosna.…
Područje proizvodnje Zlatarskog sira smešteno je izmedju reka Uvca, Veljušnice, Kladnice, Mileševke i Zlošnice i sastoji se od staništa bogatih vodama i velikom pejzažnom i…
Na severu Banata je selo Srpski Itebej, poznato po svojim specifičnim prezimenima koja su jedinstvena u srpskom narodu kao na primer čuveno prezime Crnjanski (roditelji…
Dobrinci su najstarije naselje na području rumske opštine, a do početka 19. veka i jedno od najvećih mesta u Sremu. Nekada je bilo tako, a…
Strana 6 od 88
23/11/2013 0 comment

Staro rusko tradicionalno jelo,poreklom iz Sibira, veoma populrno u celoj Rusiji. U kuhinjama drugih naroda postoji slično jelo, kao što su ravioli kod Italijana, međutim peljmeni pripremljeni na ruski način su izuzetni, naročito zbog toga što se pretežno ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

10/09/2019 0 comment

Suve šljive su simol Šumadije, a slanina je prisutna u mnogim specijalitetima srpske kuhinje. Ovaj način kombinovanja je poznat ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

11/09/2019 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!