Nacionalna kuhinja

Starinski recept za slatkiš od dunja-kitnikez tradicionalno se čuva u Vojvodini, jer je na području naše plodne ravnice počeo da se priprema u doba Austro-Ugarske…
Nedavno su srpske vanilice proglašene za najbolji sitni kolač na svetu! Ne postoji ukus kolačića sa kojim se one mogu uporediti. Jednostavno su savršene i…
Ovo pikantno jelo je savršena mešavina ukusa i mirisa somovine i ljutih začina.Vlasinsko jezero je poznato po somu, koji je ovde unešen poribljavanjem 1993.godine,a koliko…
Somborski specijaliteti su veoma čuveni, ovaj grad na krajnjem severozapadu naše zemlje, ugostio je mnoge čuvene ljude iz sveta kulture, umetnosti, sporta. Desert koji vam…
Futoška kupusijada, osamnaesta po redu, održaće se u istoimenom naselju nadomak Novog Sada od 28. oktobra, kada će brojni posetioci moći da probaju tradicionalne specijalitete…
Bundeve koje  od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, evo jednog od njih, recept za reteš od bundeve. sastojci:½ KG BRASNA1…
Heljda – hrana i lek. Na njenoj stabljici razvija se i do dve hiljade cvetova, bogatih nektarom, koji su idealna paša za pčele.Njene ljuspice koriste se…
Ništa lepše kad dodju zimski dani od ovog pekmeza. Šljive su naše nacionalno voće, veoma zdrave, šećer iz ovog ploda je odličan izvor energije.Šumadija je…
Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice Petrović, koja je po nadimku nazivana…
Homoljski kraj je poznat po izvanrednoj vlaškoj kuhinji. Ovo je jedan od tradicionalnih recepata domaćica iz istočne Srbije, odličan dezert. Potrebno je: 600 g kora…
Veoma ukusni i dekorativni kolačići - ružice po starom bakinom receptu. Potrebno je: - brašno 4 šolje- ulje 1 šolja- mlaka voda 1 šolja- kvasac…
Martinci su jedno od najstarijih sela u Vojvodini. Postojalo je još u vreme Rimljana, a u njemu je rođen i jedan od rimskih imepratora Trajan…
Strana 12 od 69
13/07/2013 0 comment

Potrebno je: 300 g belog brašna100 g oštrog10 g kvasca100 ml mleka5 jaja200 g puterakasika šećerasir kačkavalj10 ak tanko isečenih listića pršute Priprema: Pomešajte brašno, 1 kašičicu soli, šećer, kvasac , mleko i 3 jaja zajedno sve dok testo ne ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

27/07/2020 0 comment

Ljubavna pisma su starinski kolač, koji je odavno zaboravljen ,a ovo fino punjeno testo i miris vanile, prelep izgled kolača, svakako će vas podstaći ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

29/07/2020 0 comment

Iako se čini da je nestala, Srbija je danas, najveći proizvođač dunje u Evropi, jer gotovo svako domaćinstvo ima dva-tri stabla. Naše autohtone ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!