Nacionalna kuhinja

Kačarevo je malo mesto pokraj Pančeva, gde je decenijama prisutna tradicija u pripremi ove domaće kobasicen koja je jedan od omiljenih mesnih delikatesa. Generacije se…
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom…
Ova izuzetna torta je po receptu domaćica iz sokobanjske kotline, čija priprema se prenosi s kolena, na koleno, tako da mnogi recepti u ovom kraju…
Prijepoljsko selo Sopotnica je selo žubornih vrela i slapova koji su svojim sopotanjem niz litice ka ušću u Lim reci i selu ime dali. Legenda…
Na području Levča u opštini Rekovac, počela je berba kupina, koje u ovom kraju godinama uzgajaju vredni domaćini. Kako je ovo deo Srbije poznat i…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
Među starim srpskim jelima,koja su na narodnom stolu bila od davnih vremena,za razliku od kačamaka koji se vratio na savremenu trpezu i kao odbrana od…
"Petrovača" je najranija letnja jabuka domaćeg porekla. Sazreva krajem juna i početkom jula, oko Petrovdana, po čemu je i dobila ime. Ovom jabukom počinje sezona…
Kada je krenuo u svet da nastavi školovanje, naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin se u svojoj 20-oj godini uputio iz Praga u Ameriku, tamo je…
Pastrmka je jednostavna za spremanje i otvorena za razne dodatke po ukusu.Ovako spremljena pastrmka je sočna i veoma ukusna. Recept za 4 osobe:4 pastrmke –…
Kosjerić je, slobodno se može reći, mesto sa visoko razvijenom gastronomskom kulturom, a zdrava i ukusnahrana i piće predstavljaju osnov razvoja ruralnog turizma, čiji su…

Homoljska pita

Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na…
Strana 7 od 68
22/10/2013 0 comment

Zaboravljeni su recepti naših predaka ili se o njima malo zna, a da su bila veoma ukusna i bez upotrebe nekih začina, kojih nije bilo u to vreme govori i ovaj recept, za koji kažu da datira iz 1196.godine Na dvoru prvog srpskog cara, Dušana Nemanjića koji ...

13/12/2019 0 comment

Manifestacija pod nazivom „Srpski sto posne hrane“ održava se svake godine tokom Božićnog posta. Takmičarskog je karaktera, a učesnici se ...

18/02/2020 0 comment

  U Homolju je odvajkada kačamak bio i ostao specijalitet nad specijalitetima. Ko ga nije probao, taj ne zna koliko vredi i koliko je ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!