Nacionalna kuhinja

Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice…
Na obalama zelene Drine, ispod mitske planine Tare, nalazi se Bajina Bašta, omanji grad uređenih ulica sa mnogo zelenila, grad vedrih i gostoljubivih ljudi. Kao…
Ova tradicionalna pita sa istoka Srbije prijaće svakome, biće to odličan doručak ili predjelo, zdrav, ukusan obrok koji se priprema po starinskoj recepturi. Oko 800…
Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno je: 3 dl ulja1…
Počeo je Vaskršnji post, a tradicionalna kuhinja je puna odličnih recepata. Preporučujemo vam recept sa Hilandara, prioške koje ćete lako da spremite. Potrebno: 1 kg…
Odžaci se nalaze se u plodnoj bačkoj ravnici, okruženi starim baroknim zamkovima i nepreglednim poljima kudelje, u blizini Dunava, prave glavne ulice Evrope. Ljudi s ovog područja,…
Nastanak ove rase vezuje se za 1833. godinu, kada je knez Miloš Obrenović poklonio svinju Šumadinku, našu staru rasu mađarskom grofu Jožefu Palatinušu, a ovaj…

Bermet kuglof

Svakako ste čuli za specifično vino BERMET. Brojna su tumačenja kako se on priprem - tu su čuvene "tajne" vinara. Sigurno je samo jedno -…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Urbani centar Mačve, Pocerine i Posavine - Šabac - nekada je slovio za „najboemskiji“ grad Srbije. Zbog vesele atmosfere i brojnih kafana dobio je ime „mali Pariz“.…
U slivu reka Moravice i Rzava, nalazi se i grad Arilje, širom sveta poznat kao centar proizvodnje malina, po kojoj je Srbija druga zemlja u svetu.…
Turija je geografski centar Bačke i kobasičarski centar sveta! Mesto opasano sa tri vode (Veliki bački kanal, reka Krivaja i Beljanska Bara), predstavlja raj za…
Strana 7 od 71
30/11/2020 0 comment

Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći se istovremenoj jednostavnosti pripreme, bogatstvu ukusa i ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

22/01/2021 0 comment

Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na ovim prostorima. Banaćanke su poznate po spremanju ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/01/2021 0 comment

Ovaj recept za vruću rakiju ili "Šumadijski čaj" zasnovan je na iskustvima iskusnih domaćina iz šumadijskih sela, jer je ovo piće vekovna tradicija ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!