Nacionalna kuhinja

Ledja jagnjeta, koje je bilo teško 6-7 kilograma, odvojiti od ostalih delova, tako da ostanu sama, s rebrima na obe strane u dužini 6-7 santimetara.…
Zbog velike hranljive vrednosti nutricionisti savetuju da se spanać bar jednom nedeljno nađe na trpezi. POTREBNO JE:8 kašika pirinča, 200 g svežeg spanaća, 4 kašike…
  Sastojci: – 300 gr margarina Posni kuglof sa marcipanomPosni kuglof sa marcipanom– 200 gr marcipana – 150 gr čećera – 500 gr brašna –…
Šaran je riba koju ćete pripremiti na više načina, pa ćete tako zadovoljiti vaše ukućane ukusnom, a posnom trpezom. Za fiš paprikaš je potrebno: dva…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
Ova poslastica starije vraća u detinjstvo, a današnji mališani će biti oduševljeni ovim slatkim paketićem od jabuke, sa savršenim filom i predivnim mirisom i ukusom.…
Bundeva, najčuvenija u Kikindi i okolini  je znana još kao tikva,  misirača, ali samo u ovom delu Vojvodina zovu je ludajom. Sve je krenulo još…
Heljdopita je tradicija u Prijepolju, gde i raste ova žitarica. Naši preci su odavno znali da je ovakva hrana ukusna i zdrava, što potvrdjuju i…
Na Svetoj Gori i manastiru Hilandar,ishrana monaha je skromna sa viševekovnom tradicijom, ali ta kuhinja sadrži preko 1000 različitih recepata a ove paprike su jedan…
Ovo je specijalitet srpske kuhinje,koji će zadovoljiti sva čula,naročito što je sočno,veoma izdašno jelo, a istopljeni kajmak mu daje posebnu aromu. Potrebno je :800 g…
Prijepoljski kraj spaja lepotu prirode sa lepotom koju je čovek stvaraosvojim rukama. Slapovi Sopotnice se survavaju sa litica u blizini Kamene  Gore, sela-vazdušnje banje, sa možda…
Ako ste ljubitelji klasične kombinacije čokolade i oraha, onda je ova starinska torta idealan slatkiš za vas, koji možete da služite u svim prilikama. Potrebno…
Strana 16 od 67
08/12/2013 0 comment

Ovo je torta prefinjenog ukusa, bogate arome, savršenog mirisa i naravno, još da  je dekorišete sa malo mašte.   Potrebni sastojci za koru: šolja ulja, šolja kisele vode, 400 g brašna, prašak za pecivo, 100 g šećera ZA FIL 4–5 pomorandži, 0,5 l ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

07/11/2019 0 comment

Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!