Nacionalna kuhinja

Srpska autohtona jela sa Kosova i Metohije su zaštitni znak naše nacionalne kuhinje. Ovaj recept se prenosi sa generacije na generaciju. Potrebno je: ZA TESTO…
Iskoristite sezonu malina i napravite savršen dezert , koji se krajnje jednostavno priprema, oduševićete sve! Sastojci: 8 dl jogurta od malina350 g malina200 g ”pti…
Kupina  pripada porodici ruža.Nežne je strukture i specifičnog mirisa.Plod kupine dok je zelen je crvene,a kad sazri crne3 boje3,ima osvežavajuću moć,blagotovoran je za ljudski organizam.Gajena…
Trešnja je koštunjavo i zdrvo voće.Cveta rano u proleće, u isto vreme kada i lista,a sazreva od kraja maja pa do pred kraj avgusta.Plod je…
Ništa lepše nego kad dom zamiriše na domaću štrudlu. Ovo je mnogim domaćicama neizostavna poslastica, za svaku priliku,simbol domaće kuhinje. Štrudla sa kruškama je izuzetno…
Lagan desert sa jagodama koji se brzo priprema,poslastica koja osvežava, a jagode su omiljene kod svih, naročito kod mališana. Potrebno je: ZA KORPICE: 200 g…
Ovaj recept potiče iz kopaoničkog kraja, gde ga domaćice tradicionalno spremaju, jer su ove mini sarmice u listu od rena izuzetno ukusan i zdrav obrok,…
Vojvođanska kuhinja ima vekovnu tradiciju. Krompir, razna testa, štrudle, neizostavni su deo ove bogate kuhinje sa severa Srbije. Grenadir marš je oduvek bilo omiljeno jelo…
Sezona jagoda je, idealno vreme da napravite mnogo lepih poslastica od ovog sezonskog voća. POTREBNO JE: ZA KORU 6 belanaca, 300 g kristal šećera, malo…
Ledja jagnjeta, koje je bilo teško 6-7 kilograma, odvojiti od ostalih delova, tako da ostanu sama, s rebrima na obe strane u dužini 6-7 santimetara.…
Zbog velike hranljive vrednosti nutricionisti savetuju da se spanać bar jednom nedeljno nađe na trpezi. POTREBNO JE:8 kašika pirinča, 200 g svežeg spanaća, 4 kašike…
  Sastojci: – 300 gr margarina Posni kuglof sa marcipanomPosni kuglof sa marcipanom– 200 gr marcipana – 150 gr čećera – 500 gr brašna –…
Strana 16 od 68
10/12/2014 0 comment

Tradicija ispijanja kafe na našim prostorima započela je tek na samome kraju 17. veka iako se nagađa da je kafa kao piće prvi put otkrivena na teritoriju Afrike, na području današnje Etiopije na kraju 7. veka. Zbog samog ukusa, mirisa, a ujedno i učinka ...

13/12/2019 0 comment

Manifestacija pod nazivom „Srpski sto posne hrane“ održava se svake godine tokom Božićnog posta. Takmičarskog je karaktera, a učesnici se ...

25/01/2020 0 comment

 Ovo je vrlo lep kolač, jednostavan za pripremu, idealan za zimske dane,kada će vas osvežiti miris borovnica,koje su sada dostupne smrznute,a u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!