Nacionalna kuhinja

Šaran je riba koju ćete pripremiti na više načina, pa ćete tako zadovoljiti vaše ukućane ukusnom, a posnom trpezom. Za fiš paprikaš je potrebno: dva…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
Ova poslastica starije vraća u detinjstvo, a današnji mališani će biti oduševljeni ovim slatkim paketićem od jabuke, sa savršenim filom i predivnim mirisom i ukusom.…
Bundeva, najčuvenija u Kikindi i okolini  je znana još kao tikva,  misirača, ali samo u ovom delu Vojvodina zovu je ludajom. Sve je krenulo još…
Heljdopita je tradicija u Prijepolju, gde i raste ova žitarica. Naši preci su odavno znali da je ovakva hrana ukusna i zdrava, što potvrdjuju i…
Na Svetoj Gori i manastiru Hilandar,ishrana monaha je skromna sa viševekovnom tradicijom, ali ta kuhinja sadrži preko 1000 različitih recepata a ove paprike su jedan…
Ovo je specijalitet srpske kuhinje,koji će zadovoljiti sva čula,naročito što je sočno,veoma izdašno jelo, a istopljeni kajmak mu daje posebnu aromu. Potrebno je :800 g…
Prijepoljski kraj spaja lepotu prirode sa lepotom koju je čovek stvaraosvojim rukama. Slapovi Sopotnice se survavaju sa litica u blizini Kamene  Gore, sela-vazdušnje banje, sa možda…
Ako ste ljubitelji klasične kombinacije čokolade i oraha, onda je ova starinska torta idealan slatkiš za vas, koji možete da služite u svim prilikama. Potrebno…
Užice je grad koji spaja se i prožima davnašnje i moderno: srednjovekovna tvrđava zvana Stari grad sa širokim ulicama i soliterima, stare crkve imasivna predratna zdanja…
Zlatibor je idealna destinacija za ljubitelje prirode i dugih planinskih šetnji. A kada se kalorije potroše i ogladnite, brojna su mesta na kojima možete da se okrepite…
Beskvasni hleb je, za razliku od onog za koji se koristi kvasac,a način njegove pripreme je poznat vekovima, jer izuzetno blagotvorno utiče na organizam, veoma…
Strana 17 od 68
08/02/2016 0 comment

Oduvek se u Banatu se dobro jelo. O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu i domaćinu, povazdan servira ogromne količine hrane. A takvih priča ne bi ni bilo da nije bogate kulinarske ...

13/12/2019 0 comment

Manifestacija pod nazivom „Srpski sto posne hrane“ održava se svake godine tokom Božićnog posta. Takmičarskog je karaktera, a učesnici se ...

25/01/2020 0 comment

 Ovo je vrlo lep kolač, jednostavan za pripremu, idealan za zimske dane,kada će vas osvežiti miris borovnica,koje su sada dostupne smrznute,a u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!