Nacionalna kuhinja

Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija. Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog hleba: Potrebno…
Ova poslastica je omiljena u okolini planine Zlatar, jer se ovde tradicionalno pripremaju jela od heljde, koja na listi namirnica treba zbog svojih svojstava da…
Šarana (ili neku drugu krupniju ribu) očistite, operite, isecite na krupnije komade, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju sa svih strana. Prženu ribu…
Tikva, dulek, ludaja ili jednostavno bundeva jedna je od najčešćih biljnih kultura koje se širom Srbije nalaze na trpezi s početka jeseni, ali i do duboko…
Sarma je kod nas omiljeno jelo! Da bi ste je spremili za nastupajuće posne slave,  predlažemo vam ovaj recept, koja je veoma ukusna,punjena mlevenim mesom…
Ambijenti grada Subotice i turističkog centra Palić nalaze se na kulturno-turističkoj mapi evropskih gradova. Bogatstvo kuhinje slobodno  sa puno boja i očaravajućih detalja. Uz čuvena „vina s…
Somborski sir“ je jedini sir sa naših prostora kome je svetska mlekarska asocijacija dala priznanje za autentičnost. recept njegove izrade čuvale su žene, a pravljenje…
Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da se degustira…
Paprika je u Srbiji, nesumnjivo, jedan od najlepših darova leta. Njeni sočni, slatki, a ponekad i ljuti plodovi, nezaobilazni su sastojak nacionalne kuhinje:kao salata -…
Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u 18. veku…
Mačvansku ravnicu romantično je opisao janko Veselinović, a na „krilima mašte“ naslikao Milić od Mačve. zbog obilja plodova poredi se sa „bogatom curom“, pa stoga…
Sremci su pravi majstori za spremanje domaćih kobasica, pikantnih, sočnih, a ono što je idealna kombinacija je sremska kobasica sa povrćem u sremskom loncu, krčkanjem…
Strana 17 od 70
29/12/2013 0 comment

Savršene i neodoljive bakine slatke pletenice, po ovom starinskom receptu, obradovaće svu decu, a i odrasle.Tako su lepe i mekane i naravno, čim ih ispečete - nestaće sa poslužavnika! Potrebno je: 1 kg brašna400 ml mleka5 kašika šećera1 pakovanje ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

29/10/2020 0 comment

 Kada god se pomene Aleksandrovac, svi pomisle na vino, što nije ništa čudno jer se u ovim krajevima vino gaji već 3.000 godina. Vino je u Župi ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

19/10/2020 0 comment

Selo Tavnik smešteno je na oko 15 kilometara od Kraljeva, na padinama Kotlenika i u njemu živi 1200 stanovnika. Ono po čemu je ovo mesto poznato je ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!