fbpx

Nacionalna kuhinja

Homoljski kraj je poznat po izvanrednoj vlaškoj kuhinji. Ovo je jedan od tradicionalnih recepata domaćica iz istočne Srbije, odličan dezert. Potrebno je: 600 g kora…
Veoma ukusni i dekorativni kolačići - ružice po starom bakinom receptu. Potrebno je: - brašno 4 šolje- ulje 1 šolja- mlaka voda 1 šolja- kvasac…
Martinci su jedno od najstarijih sela u Vojvodini. Postojalo je još u vreme Rimljana, a u njemu je rođen i jedan od rimskih imepratora Trajan…
Veliki narodni kuvar Spasenija Pata Marković,srpska domaćica koja je početkom 20-og veka završila obrazovanje u Beču, objavila je 1939.godine. Od tada,ovaj čuveni kuvar je imao…
Zahvaljujući čistom vazduhu, lekovitoj vodi, divnim parkovima i mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i blizini istorijskog Oplenca, Aranđelovac privlači veliki broj posetilaca, a turizam je ovde počeo da se…
Hilandarska monaška trpeza je sastavljena od autentičnih srpskih srednjovekovnih jela. Ishrana monaha u manastiru je skromna i prilagođena je potrebama čoveka. Ovi kolačići se pripremaju…
Gostilje, karakteristično zlatiborsko selo, ušuškano u zagrlljaju očuvane prirode podno Čigote i Borkovca na nadmorskoj visini od 1.000 metara predstavlja izuzetnu turističku ponudu.Meštani zdravog duha…
Planinski doručak je žig kvaliteta koji ukazuje geografsko poreklo regiona Zapadne Srbije, čuvenog po netaknutom okruženju, veličanstvenim pejsažima i tradicionalnom načinu ishrane. Sita je voćni…
Leskovac je grad koji se diči najboljim majstorima roštilja, podneblje koje "ima dušu" i svaki specijalitet koji se po dobro čuvanim tajnama priprema je pravi…
Tradicionalna manifestacija "Belmužijada" biće održana od 4. do 6. avgusta u Svrljigu.Kao i prethodnih godina, održaće se i izbor za najlepšu pastiricu i najlepšeg pastira,…
Štrudla nikada nije izgubila svoju draž i omiljena je među svim generacijama. Vreme je da napravite ovaj sjajni kolač i dočarate ukućanima čari lepe ravnice.…
Sjenički kraj, čuven po nepreglednim pašnjacima i kvalitetnom siru, ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi…
Strana 27 od 83
08/11/2018 0 comment

Komisbrot je kolač koji nas vraća u bezbrižno detinjstvo, kada se njegov miris širio kuhinjom nedeljom i praznicima.Ovo je stari recept po kome su ga spremale naše bake,a koji sva deca i danas obožavaju. Potrebno je:• 5 jaja• 6 ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

30/11/2025 0 comment

Podno Divčibara, uz čistu reku Skrapež, nalazi se uređena i živopisna varoš Kosjerić, koji sa svojim prelepim selima i kulturno-istorijskom baštinom ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti