fbpx

Nacionalna kuhinja

Gibnanica, nacionalno srpsko jelo, je neizostavno na našoj trpezi i svaka domaćica rado sprema. Ovaj recept je pripremila još 1939.godine Spasenija-Pata Marković, njen veliki kuvar…
Jagnjeći kotleti se posole , pobibere i premažu se sa svih strana maslinovim uljem. U vatrostalnu činiju se sipa malo vode, dodaju se dve-tri grančice…
Pastrmka se priprema na razne načine.Mi vam preporučujemo da probate ovo jelo koje možete da poslužite u svim prilikama, pikantnog je ukusa ,na ovaj način…

Badem torta

Badem je jezgrasto voće koje vrlo rano cveta-već u drugoj polovini marta ,pa se zato i naziva vesnikom proleća. Jedino jezgro koje dolazi u obzir…
Kruška spada u izuzetno ukusno i omiljeno voće.Zajedno sa jabukom i dunjom se svrstava u porodicu ruža.Postoji nekoliko hiljada vrsta,a svaka je drugačijeg oblika,boje,veličine i…
Lignje se spremaju na mnogo različitih načina, mi vam predlažemo ove zapečene sa krompirom i začinima. Za 4 osobe potrebno je: 1,5 kg lignji1 kg…
Riba je izvanredan i ekonomičan izvor belančevina, sa malo masnoća,čiji je sastav mnogo povoljniji za naše krvne sudove od masnoća iz crvenih mesa. Nažalost, kod…
Ovo je središna nedelja Časnog posta, pa otud i naziv – sredoposna nedelja. U narodu postoji verovanje da je ove nedelje dobro započeti sve poslove.…
Riba bi trebalo da bude češće zastupljena u ishrani ljudi zbog toga što je bogata proteinima i odličan izvor omega 3 masnih kiselina, a s…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
U Svrljigu se već sedam godina održava manifestacija ,,Belmužijada'' na kojoj se promovišu proizvodi iz tog kraja. Pažnja gostiju iz Srbije i inostranstva je usmerena…
U mnogim domaćinstvima, Vasina torta je omiljena.Da je to autentična srpska torta ,portvrdjuje i priča kako je nastala. Ugledan, stasit i uvek elegantan gospodin Vasa…
Strana 77 od 78
05/11/2013 0 comment

Ovaj napitak će vas osvežiti i dati vam energiju za početak dana! Za pripremu je potrebno: 1/2 šoljice zobenih pahuljica 1 šoljica kokosovog mleka1 šoljica jogurta1 šoljica naseckanog ananasa1 kašika medaZobene pahuljice usitnite u blenderu. Dodajte ...

28/04/2022 0 comment

Gastro festival je druga po veličini manifestacija u opštini Ljubovija. Organizator manifestacije, koja okuplja veliki broj učesnika iz zemlje i ...

18/05/2022 0 comment

Gastronomiju  Prijepolja i celog tog kraja Srbije obeležava jak orijentalni uticaj, ali prilagođen ovdašnjem podnebju i surovoj klimi. Pite i ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

18/03/2022 0 comment

Lekovita biljka hajdučka trava se u našem narodu koristi odavno , ali je malo poznato da je, po predanju, još u Trojanskom ratu ovu biljku Ahil ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti