fbpx

Nacionalna kuhinja

Svaka domaćica je bar jednom spremala baklava, po nekom svom receptu,jer je ovo kolač poznat širom sveta. Banjalučka baklava se razlikuje od drugih jer u…
U sezoni ovog povrća, ovo ukusno toplo jelo se lako priprema. Potrebno je: • 300 grama brašna• 100 grama margarina• 2 kašike vode• 2 kašike…
Slatko od smokava mnogi koji su ga samo jednom probali ,zavoleli su, jer pun ukus smokve i ceo plod u tegli su atraktivni.U Grčkoj je…
Lenja pita je omiljeni porodični kolač.Ovaj sa višnjama osvežava i lako se priprema. Potrebno je: • - 400gr višanja iz zamrzivača ili svežih• - oko…
Za sve koji vole krckav ukus oblandi, pečenog šećera,a sve upotpunjeno ukusnim žutim kremom,grilijaš štanglice su pravi izbor. Potrebno je: žuti krem4 žumanca250 g maslaca200…
Paprika je veoma značajno povrće,a postoje mnoge sorte,čiji se plodovi razlikuju po obliku,boji i ljutini. Tako ima paprika babura,turšijara,dugih,kratkih,paradajz-paprika i feferona. Lekovitije i uopšte korisnije…
Veliki narodni kuvar, čuvene srpske domaćice Spasenije Pate Marković je prava enciklopedija kulinarskog znanja. Prvo izdanje njenog, u svetu proslavljenog kuvara, je bilo davne 1939.godine.Jela…
Bajadere su omiljeni kolač u kući i brzo se pripremaju,a ukus im je sjajan. Ovi popularni sitni kolači su čest izbor naših domaćica ,a za…

Pileći perklet

Za sve ljubitelje piletine i malo pikantnijeg ukusa ovo jelo je kao stvoreno za vas.Naziv jela potiče od mađarske reči "porkolt" što znači malo zagorelo.…
Postoje razne verzije palačinki, od onih najobičnijih punjenih marmeladom, čokoladom ili sladoledom do onih zapečenih sa raznim vrstama punjenja. Ukoliko se odlučite za malo neobičniju…
Sezona je povrća, na pijacama je puno paradajza i paprika i mogućnost da pripremite nešto od zimnice.Evo jedno predloga,kako da riznicu vaše zimnice učinite raznovrsnijom.…
Ukusni i sočni, ovako pripremljeni ražnjići od jagnjećeg mesa, pravi su izbor za nedeljni ručak i svaku drugu priliku kad želite da roštiljate i mesu…
Strana 77 od 82
04/12/2021 0 comment

Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći se istovremenoj jednostavnosti pripreme, bogatstvu ukusa i ...

03/12/2024 0 comment

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, Sajam etno hrane i pića, biće održan po 18. ...

12/01/2025 0 comment

U opštini Kanjiža postoje dva mesta koja su čuvena u Srbiji, ali i šire po, slatkoj i ljutoj, mlevenoj i tucanoj začinskoj paprici: Horgoš i ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti