fbpx

Nacionalna kuhinja

Banjalučki ćevap u lepinji mnogi smatraju najslavnijim brendom Banja Luke. Pojavio se pre više od 100 godina Ko nije probao banjalučki ćevap, u Banjaluci kao…
Potrebno je: 2 svinjska fileaso, biber2 šargarepe2 kašike maslaca2 kašike vermutaprstohvat šećera150 g maslaca3 žumanceta1/2 kašičice senfakašičica soka od limunalistić bosiljka za ukrašavanje Priprema: Svinjske…
Obronci Stare planine, bogati mirisnim pašnjacima, odvajkada su poznati kao stočarsko područje. Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski…
Višnja pripada familiji Rosaceae,rodu Prunus (kao i badem,breskva,šljiva,kajsija),a podrodu Serasus.Meso je kiselog ukusa i prijatne arome.Višnje su bogate vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkcionisanje…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Omega 3 masne kiseline se nalaze čaki u maku. Mak, iako možda ne deluje tako, je namirnica koja sadrži mnogo masnih kiselina. Omega 3 masne…
Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba…
Priroda je bila darežljiva prema Zlatiboru, dajući mu prelepe pejzaže, talasasta uzvišenja obrasla borovim, jelovim i smrčevim šumama, prostrane livade ukrašene belim narcisima i drugim…
Karfiol je povrće iz reda divljeg kupusa, poreklom iz Male Azije i Mediterana i koristi se u ishrani u raznim oblicima već nekoliko hiljada godina.…
U karstnom delu Starovlaške visije, izdiže se planinski masiv Zlatara koji odlikuju velika prostranstva pašnjaka i livada i značajan potencijal za razvoj stočarstva i proizvodnju…
Sastav: 4 svinjska kotleta200 gr. sira150 gr. kuvane šunke1 jaje i 1 kašika maslacamlevena slatka paprika, so, biberi sušeni ruzmarin Način pripreme: Rernu zagrejati na…
Trešnja je koštunjavo i zdrvo voće.Cveta rano u proleće, u isto vreme kada i lista,a sazreva od kraja maja pa do pred kraj avgusta.Plod je…
Strana 80 od 82
23/08/2013 0 comment

Divlja ruža je torta, za prave sladokusce. Njenu specifičnost čine četiri fila koji čine savršenu kombinaciju ukusa,seckanih, prženih oraha, čokolade i neodoljivog Plazma keksa. Potrebni sastojci: • jaja• šećer• orasi• 1 kg šlaga• 50 gr bele  ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

25/03/2025 0 comment

Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti