fbpx

Nacionalna kuhinja

Sastav: 4 svinjska kotleta200 gr. sira150 gr. kuvane šunke1 jaje i 1 kašika maslacamlevena slatka paprika, so, biberi sušeni ruzmarin Način pripreme: Rernu zagrejati na…
Trešnja je koštunjavo i zdrvo voće.Cveta rano u proleće, u isto vreme kada i lista,a sazreva od kraja maja pa do pred kraj avgusta.Plod je…
Predstavljamo vam Vojvođanski sekelji gulaš, jelo koje se brzo i lako priprema. Sastojci potrebni za Vojvođanski sekelji gulaš: - 2 kašike masti- 4 glavice crnog…
 Ovu kremastu poslasticu deca obožavaju, ukus im je jednostavan i blag. Potrebno je: • 1 l punomasnog mleka• 3 jajeta• 60 g šećera za nokle•…
Potrebno je: ½ kg kiselih jabuka50 g maslaca50 g prezlisok od limuna200 g šećera250 g oraha½ kg lisnatog testa200 g čokolade200 g crnog suvogvina1 jajeprah…
Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo više vremena za  pripremu,ali cete…
Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je radio kao glavni…
Ovo jelo se pravi u proleće, od svežeg mladog vinovog lišća koje još nije prskano. Za sarmu je najbolje da se kupi pomešano teleće ili…
Među starim srpskim jelima,koja su na narodnom stolu bila od davnih vremena,za razliku od kačamaka koji se vratio na savremenu trpezu i kao odbrana od…

Moskva šnit

U poslastičarnici hotela ''Moskva'' u Beogradu, zaslugom poslastčarke Anice Džepine 1974. godine je nastao ''Moskva šnit'' koji je ubrzo postao omiljeni kolač gostiju ovog otmenog…
Gibnanica, nacionalno srpsko jelo, je neizostavno na našoj trpezi i svaka domaćica rado sprema. Ovaj recept je pripremila još 1939.godine Spasenija-Pata Marković, njen veliki kuvar…
Jagnjeći kotleti se posole , pobibere i premažu se sa svih strana maslinovim uljem. U vatrostalnu činiju se sipa malo vode, dodaju se dve-tri grančice…
Strana 80 od 82
09/01/2014 0 comment

Vitezovi,čuvari vinograda-pudari, uvek su umeli i hteli da naprave lepo jelo. Suština ovog specijaliteta je da mu odličan ukus daju začini, koje su oni dodavali po svojoj želji,jednostavno ubacivali sve ono što imaju. Ovaj paprikaš se pravi i u drugoj ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

11/06/2024 0 comment

Smederevski kraj je na gastronomskoj mapi srbije važan zbog "puta vina", zbog vekovne tradicije uzgajanja autentičnih sorti grožđa i zato su ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti