fbpx

Gastronomija

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija istorija ovog…
Ništa lepše od domaćih starinskih jela, kao što je ovaj pregmeljani-restovani krompir, koji se vekovima sprema u svim krajevima Srbije, a ovaj tradicionalni naziv je…
U opštini Kanjiža postoje dva mesta koja su čuvena u Srbiji, ali i šire po, slatkoj i ljutoj, mlevenoj i tucanoj začinskoj paprici: Horgoš i…
Ljubavna pisma su starinski kolač, koji je odavno zaboravljen ,a ovo fino punjeno testo i miris vanile, prelep izgled kolača, svakako će vas podstaći da…
Oduvek se u Banatu se dobro jelo. O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu…
U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat uspešnog…
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz tradicionalna tako i…
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim…
Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na ovim prostorima. Banaćanke su poznate po spremanju raznih poslastica…
Karakačani su mleko prerađivali u sir manur,upravo su oni proizvodnju sira i tehnologiju preneli u staroplaninske krajeve još krajem 18. i početkom 19.veka. Danas u…
Užički medaljoni su poznat srpski specijalitet.Meso je sočno, začinjeno, a posle dinstanja,serviranje sa kajmakom je poseban šmek ovog jela. Potrebno je:1 kg teleceg mesa, 300…
Prelepo selo Miroč na istoimenoj planini još je u doba Rimskog carstva bilo vazdušna banja na putu od Taliate (Donjeg Milanovca) do Egete (Brze Palanke).…
Strana 1 od 108
26/07/2016 0 comment

Za testo pomešajte brašno s praškom za pecivo pa sve prosejte. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, maslac/margarin. Sve sastojke dobro izmešajte mikserom ili ručno. Ako radite mikserom na kraju ga malo i ručno izmesite da dobijete glatko testo. Zamotajte ga u ...

21/02/2024 0 comment

U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat ...

27/03/2024 0 comment

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti