Gastronomija
Prateći Zapadnu Moravu dolazimo do opštine Trstenik. Priroda je prema trsteničkom kraju bila darežljiva, dajući mu dobar položaj, plodnu zemlju i vredne domaćine. Na blagim padinama Gledićkih planina i Goča gaje se dobro voće i povrće i vinova loza, pa se ...
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...
Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...