Gastronomija
Ukus čokolade i lešnika , taj savršen spoj u ovim kolačima obradovaće sve ukućane i goste na slavama i praznicima. Veoma lako se priprema. Potrebno je: 400 g margarina10 kašika vode400 g šećera u prahu400 g mlevenih lešnika400 g mlevenog keksa4 štangle ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Na samo petnaestak minuta od Novog Sada i pola sata od Beograda, počinje sremska avantura. U Panonskoj niziji između reke Dunav na severu i istoku, ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...