fbpx

Gastronomija

Kosjerić je, slobodno se može reći, mesto sa visoko razvijenom gastronomskom kulturom, a zdrava i ukusnahrana i piće predstavljaju osnov razvoja ruralnog turizma, čiji su…
“Gastromania Hiking Adventure” je gastronomska pešačka avantura koja će biti održana na području Nacionalnog parka Tara 30. aprila ove godine. Ova manifestacija ima za cilj…
Već 35. godinа za redom Kačarevo ima veliku čast da ugosti sve lubitelje druženja i slanine u regionu. Kačarevo je mesto susreta dveju tradicija –…
Turija je geografski centar Bačke i kobasičarski centar sveta! Mesto opasano sa tri vode (Veliki bački kanal, reka Krivaja i Beljanska Bara), predstavlja raj za…
U poslastičarnici hotela ''Moskva'' u Beogradu, zaslugom poslastčarke Anice Džepine 1974. godine je nastao ''Moskva šnit'' koji je ubrzo postao omiljeni kolač gostiju ovog otmenog…
Kako su Frušku goru oduvek krasili vinogradi sa izuzetnim vrstama grožđa, tako su Sremski Karlovci vekovima negovali tradiciju pravljenja vrhunskih vina. Porodica Živanović je neraskidivo…
U davna vremena jela se kao glavno jelo. Takodje je zvana i „pura"“i „palenta“. Može se jesti sama, ili sa dodatkom mleka, jogurta, pavlake, sa…
Jabuke i njene autohtone sorte iz Srbije su nadaleko čuvene i poznate. Pre 60 i više godina, u voćnjacima naših sela uzgajale su se samo…
Subotica, grad na samom severu Srbije, najviše je poznata po bogatoj gastronomskoj ponudi. Izuzetna destinacija za sve koji cene tradicionalne, ali i moderne vrednosti, grad…
Dolovačka štrudla je neodoljivog ukusa i mirisa, sprema se od različitih nadeva, a veština u pripremi ovog prelepog testa pokazuje se svake godine na tradicionalnoj…
 Na obroncima Zlatibora u selu Kriva Reka  nalazi se mlekara „Naša Zlatka“.Mlekara je nastala kao rezultat projekta „Od mleka sa naših planina“ finansiranog od strane…
Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice…
Strana 8 od 110
21/12/2013 0 comment

Pišinger oblande su nadaleko poznate, tako jednostavni ,a veoma ukusni vafel kolačići sa čokoladnim kremom koje u sebi kriju  komadiće prženih lešnika. 4 jaja 250 g mlevenog šećera 100 g čokolade za kuvanje100 g lešnika250 g putera1 paket oblandi ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

02/06/2025 0 comment

Negotin se nalazi na krajnjem istoku naše zemlje i centar je oblasti poznate kao Negotinska krajina. Gastronomija ovog kraja povezana je sa ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti