Nacionalna kuhinja
Uveliko je sezona jagoda, koje su izuzetno sočne i slatke, pune vitamina,bogate pektinima,taninima, proteinima,organiskim kiselinama i mineralnim materijama. Plod jagode je veoma vredan izvor za razvoj dece, pa evo jedne idealne poslastice za sve. Potrebno ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...