fbpx

Gastronomija

Jesen je vreme venčanja u Srbiji, a svadbarski kupus je neizostavni specijalitet za sve goste. Tradicija spremanja kupusa u zemljanom loncu je veoma duga, a…
Mirišu na praznike, detinjstvo, porodična slavlja...Vanilice su oduvek spremale naše bake i mame , a ovaj recept koji vam prilažemo je star koliko i kolačići-vanilice…
Na obroncima valjevskih planina sa najlepšim ekspozicijama, na idealnoj nadmorskoj visini i u specifičnim mikroklimatskim uslovima, više nego odgovarajućim za uzgoj vinove loze, zasađeno je…
Lazanje sa tikvicama i sirom je veoma ukusno i hranljivo jelo.Odomaćile su se i kod nas, pa je ovo idealna prilika da ih napravite na…
Posebnost recepture ajvara iz leskovačkog kraja, međutim, predstavlja, upravo, ručni rad u domaćoj radinosti i pečenje paprike na plotnama starinskih, tradicionalnih štednjaka i furunica. Sve…
Izuzetno ukusno jelo spremljeno na starinski način je idealno toplo predjelo ili lagani obrok za večeru. Potrebno je: 6 većih krompira1 glavica crnog luka1-2 češnja…

Srpska kajgana

Kajgana na srpski način, sa kamakom,crvenim i ljutim papričicama je odličan obrok u svako doba dana. Ukusno i pikantno, srpsko jelo. Potrebno: 8 - 10…

Domaći burek

Domaći burek nije teško napraviti, kad jednom pokušate, uvek ćete ga rado spremati po ovom originalnom receptu pravih majstora . Brašno 700 gr- so 3…
Miris kestena se već širi, bogatstvo ovog jesenjeg ploda  vitaminom C, mali procenat masti samo su neki od svojstava zbog kojih bi kesten trebalo svakodnevno…
Vinarija Aleksandrović pokrenula ONLINE prodaju za sve ljubitelje vina širom sveta! Kao rezultat saradnje Vinarije Aleksandrović I DHL obožavatelji vina sa bilo kod dedla planete…
Uživajte u ukusnom rolovanom mesu,ovo jelo se služi toplo posuto rendanim  parmezanom.   Potrebno je: - 400 gr spanaća- 8 tankih junećih šnicli- 3 kašike…
Dunavski alasi vam preporučuju da na njihov način pripremite somovinu. Sveže povrće, začini i način pripreme daće ovom jelu fantastičan ukus. Potrebno: 1 kg somovine…
Strana 92 od 108
16/09/2020 0 comment

Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice Petrović, koja je po nadimku nazivana Purgermajstorova, što bi moglo da znači da je predak bio gradonačelnik ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

11/06/2024 0 comment

Smederevski kraj je na gastronomskoj mapi srbije važan zbog "puta vina", zbog vekovne tradicije uzgajanja autentičnih sorti grožđa i zato su ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti