Gastronomija

Čaj je napitak za sve one koji traže mir i ugodan razgovor i one kojima je potrebno opuštanje. Ko se približi čaju sa ciljem da…
Ovo je središna nedelja Časnog posta, pa otud i naziv – sredoposna nedelja. U narodu postoji verovanje da je ove nedelje dobro započeti sve poslove.…
Od davnina je vrganj bio jedan od najpoznatijih i najcenjenijih pečurki za jelo i dostiže veliku cenu na tržištu. Letnji se smatra najukusnijim među vrganjima.…
Zdravo i ukusno, a jednostavno pripremljeno, ono je što u svega nekoliko reči oslikava rusku nacionalnu kuhinju. Na površini od preko sedamnaest miliona kvadratnih kilometara,…
Često se desi da zaboravimo u ishranu da uvrstimo lekovito bilje koje našim omiljenim receptima može dati fantastičan ukus. Pored toga, određene vrste lekovitog bilja…
Danas u svetu ima čak osam hiljada vrsta pirinča.Sve su dostupne cele godine,a polovinu planete snabdevaju hranljivim sastojcima. Pirinač ima veliku nutritivnu vrednost-veliku većinu sastojaka…
Salata od zaljućenog pirinča i račića Potrebno: 500 g pirinča, paket od 250 g očišćenih račića, struk mladog luka, 50 g kikirikija, pola crvene paprike,…
Riba bi trebalo da bude češće zastupljena u ishrani ljudi zbog toga što je bogata proteinima i odličan izvor omega 3 masnih kiselina, a s…
U "knjizi života" starih Indijanaca, pisano je da se dužina života produžava ukoliko svakodnevna ishrana uključuje med i mleko.Stari su Grci pak smatrali da je…
Na obroncima Fruške Gore, nadomak Iriga, nalazi se Vinska kuća Kovačević, u kojoj su restoran domaće kuhinje i moderno opremljeni apartmani. U okviru nje uskoro…
Kao što se u Pariz može putovati u bilo koje doba godine, tako se i francuska kuhinja može jesti u svakoj prilici. Raznovrsna, ukusna i…
Iako su brusnice male, one su moćne. Bogate su u vitaminom C i vlaknima. Brusnice, kao i njihovi rođaci borovnice, takođe sadrže izobilje antioksidanta koji…
Strana 90 od 92
05/02/2016 0 comment

Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na neke slične, a domaćice podno Homolja ih na tradicionalan nain pripremaju decenijama. Potreban materijal: kore ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

16/09/2020 0 comment

Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

20/09/2020 0 comment

Nema mnogo gradova u svetu, kao što je Smederevo, koji imaju tu čast da je za njihovo ime vezano ime vinove loze ili vina. Smederevo se, naravno, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!