fbpx

Gastronomija

Ovo je jednostavno fantastičan dezert, koji se lako priprema, a ukus je neodoljiv. Potrebno je: 250 g urmi3 kašike šećera u prahu3 štangle čokolade za…
Poseban miris i ukus dimljenog tostolobika u kombinaciji sa prebrancem, je idealno jelo za slavsku trpezu. Potrebno je: 500g dimljenog tolstolobika, 500g prebranca, 250g crvenog…
Ovo je pravi jesenji/zimski kolač, tako sočan i vazdušast ,lako se priprema,a vaši najmiliji će uživati u njegovom ukusu. • 5 jaja• 250 gr maslaca•…
Svako ko želi da napravi ovo veoma ukusno jelo treba najpre pileci batak se pazljivo razreže i očisti od kostiju, filira. Formira se u vidu…
U ovim jesenjim i zimskim danima, ovakvo domaće pecivo je idealno za početak dana i lagani doručak. Na srednje jakoj vatri kuvajte mleko i maslac…
Vino koje pijes u sebi nosi priču zemlje iz koje ponikne loza, sunca koje zalije zrna, klime koja mu daje miris i ruku čoveka koji…
 Selo Njeguši u Crnoj Gori, poznato po njeguškom pršutu koji meštani prave na tradicionalan način. Proizvodi se od butova kvalitetnih svinja . U samim NJegušima,…
Ova voćka intenzivno –zelenog mesa prošaranog sitnim crnim semenkama, osvežavajućeg ukusa i prijatnog mirisa, izdašni je izvor zdravlja. Kod nas se kivi može naći na…
U toku dana probajte ovu kafu, veoma je aromatična i okrepljujuća,naročito u jesenjim danima. POTREBNO JE 8 šoljica jake kuvane kafe, 70 g šećera, 50…
Ovo je lagan i veoma ukusan obrok koji se brzo priprema, a ćuretina će biti veoma sočna, oduševićete sve koji budu probali. Potrebno je: 300…
Ova čokoladna pita se topi u ustima, ima neodoljivi čokoladni ukus i prilika je da napravite pravi dezert put čololadne arome. Za koru je potrebno:…
Ovaj napitak će vas osvežiti i dati vam energiju za početak dana! Za pripremu je potrebno: 1/2 šoljice zobenih pahuljica 1 šoljica kokosovog mleka1 šoljica…
Strana 88 od 110
19/08/2013 0 comment

Potrebno je: 150 g brašna75 g šećera100 g margarinana vrh noža praška za pecivo200 g pečenih lešnika400 g čokolade za kuvanjepekmez od šljiva Priprema: Izmešati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer i margarin pa umesiti testo. Uviti ga u foliju i ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

30/11/2025 0 comment

Podno Divčibara, uz čistu reku Skrapež, nalazi se uređena i živopisna varoš Kosjerić, koji sa svojim prelepim selima i kulturno-istorijskom baštinom ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti