fbpx

Gastronomija

Sutlijaš je veoma lepa i ukusna poslastica,koju nije teško napraviti, uz dodatak višanja, divan desert! 200 g pirinča 1 l mleka 100 g šećera1 vanilin šećer cimet 3 dl…
Ko jednom proba jagnjetinu u mleku ostaje bez reči. Meso je mekano, sočno, gotovo da se raspada, a povrće je najukusnije koje ste ikad probali.…
Staro rusko tradicionalno jelo,poreklom iz Sibira, veoma populrno u celoj Rusiji. U kuhinjama drugih naroda postoji slično jelo, kao što su ravioli kod Italijana, međutim…
Spoj fantastičnog ukusa-karamela i jabuke. Ovo je jako lepa,prava jesenja poslastica. Dobro operite i osušite jabuke, uklonite peteljke i gurnite drveni ražnjić u središte svake…
Na području opštine Čajetina i Užice (Mačkat i Kačer) poznati su proizvođači suvomesnatih proizvoda proizvedenih na tradicionalan način i izvanrednog kvaliteta. Svake godine u Mačkatu…
Ovo je pravi riblji specijalitet koji svakako treba da probate.Kao prilog uz ove losos filete, poslužite pirinač ili krompir na maslacu. Potrebno je: 4 fileta…
Trijumf Barrique je pobednik u kategorijibelih vina na ovogodišnjem velikom testu najboljih vina Srbije, najambicioznijeg ocenjivanja domaćih vina. Titula najboljeg belog vina Srbije, baš kao…
Ovo je izuzetno lep kolač, sočan, mekan i osvežavajući, lak,idealan za hladne dane, da se služi uz topao čaj i kafu,brzo  se priprema.   Potrebno…

Banana kafa

Ako želite da malo obogatite aromu kafe koju pijete, ovo je idelan, osvežavajući recept. U blender stavite i zajedno izmiksajte sledeće: 2 supene kašike NESCAFÉ…
Ovo je  jedan od najboljih  načina pripremanja svinjske plećke: Po želji i broju osoba odaberite komad ,ovo je cca 2.5kgToplo, uz garnir od krompira koji…
Vurda se pravi od mleka,to je stari specijalitet iz Babušnice i izgleda kao kiselo mleko.To je punomasni sir za mazanje,savršenog ukusa. Kažu da je specifična…
Ovaj kolač je neodoljivog ukusa i mirisa, a veoma lako se pravi. Potrebno je: 2 veće jabukesok od pola limuna250 g brašna1 prašak za pecivo150…
Strana 84 od 109
23/02/2014 0 comment

Čokoladni sufle je remek delo kulinarstva, ali kad imate recept kao što je ovaj, ništa nije teško, zadivite vaše najmilije i iznenadite ih ovim fantastičnim desertom.Odozgo hrskav, a unutra kremast, neodoljiva čokolada koja se topi... Potrebno je: 170g ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

25/03/2025 0 comment

Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti