fbpx

Nacionalna kuhinja

Leto je vreme kada stižu sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, evo jednog od njih, recept…
Za ledene kocke je uvek pravo vreme jer  prijaju i leti i zimi, možda zato što ih jako volimo, naročito deca.  Kako je ovo prvi…
Ovo je jedan vrlo sočni kolač, čokoladni,mekan, brzo se sprema i brzo ćete ga pojesti! Potrebno je: 3 cijela jaja, 100 gršećera, 1 vanilin šećer,50 ml ulja…
Ovaj recept datira iz 1196. godine. Tačnije, te godine je ovo jelo služeno na dvoru Stefana Prvovenčanog. To je jedno od najstarijih poznatih jela koja…
Ovaj recept je tradicija svih sela na padinama Kopaonika,koje domaćice spremaju po receptu koji se prenosi s kolena,na koleno,a pravi se od  sveže ubrane borovnice…
Ova torta je pravo osveženje za vrele letnje dane. Brzo i jednostavno se sprema, evo recepta:  -jaja 2 komada- šećera 3 kašike- brašna 3 kašike-…
Lepota srpskog sela očaraće mnoge, oni koji odluče da odmor provedu u nekoj od kuća ljubaznih domaćina u ponudi seoskog turizma, svakako će na trpezi…
Sočne i slatke,breskve kojih ovog leta ima u izobilju inspiracija su za pripremu laganih letnjih kolača, a ovaj recept koji vam predlažemo je tako jednostavan…
Rečelj je autentičan leskovački slatkiš pravljen od slatkog vina (šire), grožđa, šljiva požegača i pečenki. U veliki sud pomešaju se šira i šljive očišćene od…
Ovogodišnji rod kajsija u Srbiji je odličan. Od kajsija se po mnogima pravi najlepši džem. Odličan je za palačinke, kolače, sa puterom i hlebom... .…
Sve ljubitelje čokolade obradovaće ovaj recept za pravljenje omiljenje letnje ledene poslastice, a posebna moka aroma učiniće da ovo bude izuzetan čoko desert koji ćete…
U Beogradu i svim većim gradovima u Srbiji ova torta je bila omiljena i danas malo zaboravljena,veoma ukusna i sočna, napravite je da podsetite starije…
Strana 48 od 81
26/04/2014 0 comment

Ovaj specijalitet iz Vojvodine je najbolje da služite uz crveno vino sa Fruške gore, šnicla je tako sočna i sasvim posebnog neodoljivog ukusa. Za njenu priremu potrebno je: 800 g svinjetine (od buta)100 g dimnjene slanine50 g brašna1 dl ulja1 čaša pavlake1 ...

21/02/2024 0 comment

U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat ...

27/03/2024 0 comment

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti