Nacionalna kuhinja

Sarma je kod nas omiljeno jelo! Da bi ste je spremili za Svetog Nikolu predlažemo vam ovaj recept, koja je veoma ukusna,punjena mlevenim mesom od…
Kombinacija marcipana i suvog grožđa sa maslacem ,medom,romom, daje jabukama poseban ukus. Ovo je prelepi desert koji se lako priprema. Potrebno je: 6 kiselih jabuka100…
Čuveni su užički specijaliteti, jer je ovo kraj Srbije gde se neguje kulinarska tradicija,pa je tako i ova pita čuveni slatkiš koji se sprema ,kako…
Bliži se Sveti Nikola i domaćice uveliko razmišljaju o slavskoj trpezi i kako da nečim novim na stolu iznenade goste.Pihtije na posni način, pripemljene od…
Ovo je torta iz snova   kako je domaćice zovu u ovom kraju, jer je izuzetno ukusna i lepa, puna čokolade ,brzo se priprema. Sastojci:10 jaja350…
 U našoj kuhinji hleb zauzima počasno mesto zato je prisutan i u mnogim zakletvama, izrekama i poslovicama. Evo kako su naši stari, pripremali ovu najvažniju…
Ovo je jedna od najlepših posnih torti, koja pleni svojim ukusom, zbog fantastičnog spoja čokoladei kikirikija. - brasna 250 gr- griza 3 kasike- secera kristala…
Ovo je pravi specijalitet od rečne ribe,pre svega zdrav obork, a recept koji vam predlažemo je odličan za pripremu smuđa,jer će začini i belo vino…
Ovo je izuzetno zdrav i ukusan obrok, bundeva je idealna namirnica,nutritivno bogata i preporučuje se njeno češće konzumiranje. Jelo se veoma jednostavno priprema. Potrebno je:…
Ovo je jedan od mnogobrojnih autentičnih  domaćih  recepata g.dje Vide Poznanović iz "Sveske za kolače". Njeni recepti su čuveni,a svi slatkiši spremljeni na tradicionalan način.…
Mimoza torta je decenijama već klasik u paleti slatkiša, za koju god priliku da je napravite, uvek je pravi izbor i gosti će biti oduševljeni,…
Veoma ukusna kombinacija lososa pečenog u rerni i kiselkastog sosa od limuna,koji upija sve začine.  -odreska lososa 4- badema 1 šolja- maslinovog ulja 1 šolja-…
Strana 50 od 69
16/05/2013 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo više vremena za  pripremu,ali cete neodoljivo uživati u njihovom ukusu. Potrebno je (za 12 knedli)500 g krompira250 g ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

06/08/2020 0 comment

 Ambijenti grada Subotice i turističkog centra Palić nalaze se na kulturno-turističkoj mapi evropskih gradova. Bogatstvo kuhinje slobodno sa ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

29/07/2020 0 comment

Iako se čini da je nestala, Srbija je danas, najveći proizvođač dunje u Evropi, jer gotovo svako domaćinstvo ima dva-tri stabla. Naše autohtone ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!