fbpx

Nacionalna kuhinja

Ovo je recept za starinsku i pravu sladoled tortu koju su na ovaj način spremale naše bake, od domaćih jaja i maslaca, toliko osvežavajuća i…
Ove kiflice su zaista nešto sasvim posebno. Slovačka tradicionalna jela su fantastična,a ovo je samo jedan od odličnih recepata koji svakako treba da isprobate. Potrebno…
Ovaj specijalitet srpske kuhinje je najbolji kada se priprema u zemljanom loncu.Tada ima poseban ukus i čar. Potrebno je: 500 g teletine400 g krompira400 g…
Smuđ je posebno fina vrsta ribe, bez puno koščica, a "umotan u orli" je savršenog ukusa, uz sos po želji i svežu letnju salatu je…
Na zagrejanom ulju propržiti crni luk, pa dodati na kolutove isečenu šargarepu i peršun. Kad povrće omekša dodati na komade isečenu ribu (obično belu i…
Neverovatno ukusne kiflice punjene omiljenim nadevom i spolja hrskave uvaljane u orahe,badedeme,šećer... Za testo vam je potrebno:300 g brašna200 g putera200 g švapskog siraprstohvat soliZa…
Breskvu jedemo tokom cele letnje sezone, putna je minerala i vitamina,treba da je koristite u što većim količinama. Evo jednog od odličnog recepta za letnje…
Ovi hlepčići su veoma zdrava i ukusna hrana koji Grci rado jedu u mrsne dane. U grčkim pekarama vrlo često se pored ostalog peciva nalazi…
Kugllof kolač je odlična poslastica, mirisan i mekan kolač koji je idealan za svaku priliku, a u sezoni trešanja napravite ovaj slatkiš po vrlo jednostavnom…
Iako heljda spada u zeljasto povrće zbog njene hranljive vrednosti mnogi ga nazivaju alternativno zito. Samo zrno heljde je veoma bogato hranljivim sastojcima, visoko vrednim…
Malo truda i obradovaćete sve ukućane ako spremite mekike po starinskom bakinom receptu. Umesiti testo od 1 kg brašna, 6 dl vode, 10 gr kvasca…
Sastojci - za koru: 125 g šećera, 5 jaja, 100 g brašna, 50 g gustina, prstohvat soli i šećer za posipanje. Za fil: 600 g…
Strana 51 od 83
15/08/2013 0 comment

U sezoni ovog povrća, ovo ukusno toplo jelo se lako priprema. Potrebno je: • 300 grama brašna• 100 grama margarina• 2 kašike vode• 2 kašike ulja• 4 mesnate crvene paprike• 2 paradajza• 1 glavica luka• so Zamesite testo od brašna, margarina isečenog ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

30/11/2025 0 comment

Podno Divčibara, uz čistu reku Skrapež, nalazi se uređena i živopisna varoš Kosjerić, koji sa svojim prelepim selima i kulturno-istorijskom baštinom ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti