fbpx

Nacionalna kuhinja

Zaboravljeni su recepti naših predaka ili se o njima malo zna, a da su bila veoma ukusna i bez upotrebe nekih začina, kojih nije bilo…
Ovaj tradicionalni srpski specijalitet je potrebno da spremite sa krupno mlevenim brašnom i domaćim sirom, vekovima ga domaćice spremaju za doručak i kao posluženje uz…
Zlatiborci su poznati kao proizvođači mesa i mesnih prerađevina jer je to podneblje prirodnim karakteristikama predodređeno da bude stočarski kraj. Osim mesa proizvodi se mleko…
Ovo je idealna prilika da isporbate nešto novi, sočni svinjski medaljoni sa začinima i đljivama su sasvim poseban specijalitet fantastičnog ukusa. Potrebno je: 300 g…
Ovo je recept za jednu od najlepših i najukusnijih torti.Lepog je izgleda i veoma je aromatnična. Umutiti 6 žumanaca sa 180 grama šećera,pa dodati 125…
Neke domaćice godinama traže pravi recept za tulumbe, kako bi im kolač bio šupljikast,mekan i sočan,ovaj koji mi predlažemo je najjednostavniji ali jedan od najstarijih…
Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje…
Ovo je veoma ukusan,jesenji kolač,koji je mekan i fino sočan ,sa ukusom pomorandže i oraha,sa čokoladnom glazurom. Potrebno je : Za testo: 250 g oraha,…
Kod pripreme ovog jela, najvažnije je da jagnjetina ostane sočna, a meso kompaktno, dok se peče, upiće sve začine . Jelo se brzo priprema, a…
Ljubavna pisma su starinski kolač, koji je odavno zaboravljen ,a ovo fino punjeno testo i miris vanile, prelep izgled kolača, svakako će vas podstaći da…
Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona…
"Bećarac" kako se popularno zove ovo jelo je omiljeno u svim porodicama, svežeg povrća ima još uvek, priprema se na razne načine, a vi probajte…
Strana 71 od 82
26/06/2014 0 comment

Na zagrejanom ulju propržiti crni luk, pa dodati na kolutove isečenu šargarepu i peršun. Kad povrće omekša dodati na komade isečenu ribu (obično belu i to više vrsta, ali ne smeta ako se nađe i po koje parče soma ili šarana) i naliti oko 1 litar tople vode. ...

03/12/2024 0 comment

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, Sajam etno hrane i pića, biće održan po 18. ...

12/01/2025 0 comment

U opštini Kanjiža postoje dva mesta koja su čuvena u Srbiji, ali i šire po, slatkoj i ljutoj, mlevenoj i tucanoj začinskoj paprici: Horgoš i ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti