fbpx

Nacionalna kuhinja

Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona…
"Bećarac" kako se popularno zove ovo jelo je omiljeno u svim porodicama, svežeg povrća ima još uvek, priprema se na razne načine, a vi probajte…
Dominantni ukusi ove torte su narandža i prženi orasi. Osnovna verzija se pravi sa žutim biskvitnim testom i filom sa prženim orasima i sokom i…
Ovi čuveni ruski kolači, preliveni čokoladom i uvaljani u kokos izgledaju kao ruske šubarice, kremasti i ukusni, osvojili su svet pa ih svuda rado spremaju.…
Lagani bešamel sos je savršen prilog za mekanu teletinu koja je začinjena i zapečena u rerni. Ove teleće odreske garnirajte prilogom po želji. Potrebno je:…
Pastrmka, izuzetno zdrava i dobra riba u ishrani, punjena šampinjonima je preporuka pravih poznavalaca specijaliteta od ribe! Potrebno: 4 pastrmke, 125g šampinjona, 4 kašike vinskog…
Orasnice su veoma ukusni sitni kolači koje su spremale naše bake baš po ovakvom receptu, da ih stavite u metalnu kutiju za kolače i zadržaće…
Sremske kobasice su poznati specijalitet, ne samo u Vojvodini, već i na Balkanu. Odličan su dodatak varivima, kiselom kupusu, sarmi. Najbolje su, ipak, tanko narezane…
Voćne hrskave korpice od lisnatog testa, napunjene voćem du desert za sva godišnja doba, napunjene voćem koje vi volite,sa fantastičnim kremom od vanile. Potrebno je:…
Vrtka je paprika koja je kraljica belopalanačke kuhinje.Specifičnog je mirisa,ukusa,izgleda i kvaliteta.Nezamenljiva je za pripremu mnogobrojnih jela ovog kraja, a posebno punjene vrtke, to je…
Sočna špikovana svinjetina sa slaninicom je idealno jelo za nedeljni ili praznični ručak. Potrebno je: Svinjski but 2 kg250 g suve slanine6 kiselih krastavaca5 kašika…
Jesen je vreme venčanja u Srbiji, a svadbarski kupus je neizostavni specijalitet za sve goste. Tradicija spremanja kupusa u zemljanom loncu je veoma duga, a…
Strana 71 od 81
16/05/2021 0 comment

Za zovu kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, jer sadrži velike količine flavonoida, karotena i vitamina C. Njeni cvetovi se beru kada je sunčano vreme i to samo oni cvetovi koji su potpuno rascvetani i sa žutim sladonosnim prahom. Zova ...

21/02/2024 0 comment

U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat ...

27/03/2024 0 comment

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti