Nacionalna kuhinja
Ovaj slatkiš je dugo prisutan na srpskoj trpezi, naročito za vreme slava, jednostavno se sprema, izuzetno je ukusan i dekorativan, jer su suve smokve u kombinaciji sa orasima izuzetno ukusne. Evo recepta: 30 smokava30 jezgra od oraha200 grama mlevenih ...
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...
Podno Divčibara, uz čistu reku Skrapež, nalazi se uređena i živopisna varoš Kosjerić, koji sa svojim prelepim selima i kulturno-istorijskom baštinom ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

