fbpx

Gastronomija

Semifredo je poluzaleđeni italijanski desert, najsličniji sladoled torti. Osnova mu je slasna krema ili šlag, a u italijanskim kuhinjama ga prave od mekog sladoleda, kog…
Lubenica je prava multi-vitaminska bomba.Sadrži minerale i vitamine,voćne kiseline i boje koje joj daju osvežavajući ukus i aromu.Od vitamina obiluje vitaminima A,C i B6. Sadrži…
Potrebno je: 2 svinjska fileaso, biber2 šargarepe2 kašike maslaca2 kašike vermutaprstohvat šećera150 g maslaca3 žumanceta1/2 kašičice senfakašičica soka od limunalistić bosiljka za ukrašavanje Priprema: Svinjske…
Obronci Stare planine, bogati mirisnim pašnjacima, odvajkada su poznati kao stočarsko područje. Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski…
Višnja pripada familiji Rosaceae,rodu Prunus (kao i badem,breskva,šljiva,kajsija),a podrodu Serasus.Meso je kiselog ukusa i prijatne arome.Višnje su bogate vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkcionisanje…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Omega 3 masne kiseline se nalaze čaki u maku. Mak, iako možda ne deluje tako, je namirnica koja sadrži mnogo masnih kiselina. Omega 3 masne…
Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba…
Priroda je bila darežljiva prema Zlatiboru, dajući mu prelepe pejzaže, talasasta uzvišenja obrasla borovim, jelovim i smrčevim šumama, prostrane livade ukrašene belim narcisima i drugim…
Karfiol je povrće iz reda divljeg kupusa, poreklom iz Male Azije i Mediterana i koristi se u ishrani u raznim oblicima već nekoliko hiljada godina.…
Međunarodni sajam vina "Župa 2013″ biće održan 7. i 8. juna u Aleksandrovcu, najavili su organizatori. U okviru Sajma biće proglašena najbolja vina, uručene nagrade…
Vok je postao planetarno popularna posuda u kulinarstvu. To je velika, duboka tava karakteristična za azijsku kuhinju, u kojoj namirnice ostaju sočne i hrskave. A…
Strana 101 od 106
31/12/2014 0 comment

Savršena torta za novogodišnju noć, tako kremasta i posebna, za sve sladokusce. -80gr. brašna- 4 jaja- 150gr. šećera- 80gr. gustina- 1 prašak za pecivo- 1 vanilin šećer 4 kašike vode- 150gr. marmelade- 2 kašike šećera- 400ml. šampanjca- 600ml. slatke ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

09/09/2023 0 comment

Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti