Nacionalna kuhinja

Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba…
Priroda je bila darežljiva prema Zlatiboru, dajući mu prelepe pejzaže, talasasta uzvišenja obrasla borovim, jelovim i smrčevim šumama, prostrane livade ukrašene belim narcisima i drugim…
Karfiol je povrće iz reda divljeg kupusa, poreklom iz Male Azije i Mediterana i koristi se u ishrani u raznim oblicima već nekoliko hiljada godina.…
U karstnom delu Starovlaške visije, izdiže se planinski masiv Zlatara koji odlikuju velika prostranstva pašnjaka i livada i značajan potencijal za razvoj stočarstva i proizvodnju…
Sastav: 4 svinjska kotleta200 gr. sira150 gr. kuvane šunke1 jaje i 1 kašika maslacamlevena slatka paprika, so, biberi sušeni ruzmarin Način pripreme: Rernu zagrejati na…
Trešnja je koštunjavo i zdrvo voće.Cveta rano u proleće, u isto vreme kada i lista,a sazreva od kraja maja pa do pred kraj avgusta.Plod je…
Predstavljamo vam Vojvođanski sekelji gulaš, jelo koje se brzo i lako priprema. Sastojci potrebni za Vojvođanski sekelji gulaš: - 2 kašike masti- 4 glavice crnog…
 Ovu kremastu poslasticu deca obožavaju, ukus im je jednostavan i blag. Potrebno je: • 1 l punomasnog mleka• 3 jajeta• 60 g šećera za nokle•…
Potrebno je: ½ kg kiselih jabuka50 g maslaca50 g prezlisok od limuna200 g šećera250 g oraha½ kg lisnatog testa200 g čokolade200 g crnog suvogvina1 jajeprah…
Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo više vremena za  pripremu,ali cete…
Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je radio kao glavni…
Ovo jelo se pravi u proleće, od svežeg mladog vinovog lišća koje još nije prskano. Za sarmu je najbolje da se kupi pomešano teleće ili…
Strana 65 od 67
03/08/2013 0 comment

Kad pomislite na ovu tortu, prva asocijacija vam je skroz crveni krem u loptastoj torti.Ima i takvih varijanti, ali one se obično prave od instant krema. Mi vam dajemo originalni recept za lubenica tortu, koju će,kada je jednom probaju,vaši ukućani i gosti ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

07/11/2019 0 comment

Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!