fbpx

Nacionalna kuhinja

Potrebno je: 1 kg tankih kora100 g mlevenih oraha100 g suvog grožđa100 g šećera1 kešica cimetavanilin šećer Način pripreme: Pripremiti kore. U podmazan pleh ređati…
Veliki narodni kuvar Spasenija Pata Marković,srpska domaćica koja je početkom 20-og veka završila obrazovanje u Beču, objavila je 1939.godine. Od tada,ovaj čuveni kuvar je imao…
Paradajz ima izuzetno visok procenat vode,bogat je izvor vitamina C,karotina koji stvara vitamin A,a sadrži znatne količine vitamine E i K,I grupe B.Najviše ima vitamina…
Banjalučki ćevap u lepinji mnogi smatraju najslavnijim brendom Banja Luke. Pojavio se pre više od 100 godina Ko nije probao banjalučki ćevap, u Banjaluci kao…
Potrebno je: 2 svinjska fileaso, biber2 šargarepe2 kašike maslaca2 kašike vermutaprstohvat šećera150 g maslaca3 žumanceta1/2 kašičice senfakašičica soka od limunalistić bosiljka za ukrašavanje Priprema: Svinjske…
Obronci Stare planine, bogati mirisnim pašnjacima, odvajkada su poznati kao stočarsko područje. Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski…
Višnja pripada familiji Rosaceae,rodu Prunus (kao i badem,breskva,šljiva,kajsija),a podrodu Serasus.Meso je kiselog ukusa i prijatne arome.Višnje su bogate vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkcionisanje…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Omega 3 masne kiseline se nalaze čaki u maku. Mak, iako možda ne deluje tako, je namirnica koja sadrži mnogo masnih kiselina. Omega 3 masne…
Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba…
Priroda je bila darežljiva prema Zlatiboru, dajući mu prelepe pejzaže, talasasta uzvišenja obrasla borovim, jelovim i smrčevim šumama, prostrane livade ukrašene belim narcisima i drugim…
Karfiol je povrće iz reda divljeg kupusa, poreklom iz Male Azije i Mediterana i koristi se u ishrani u raznim oblicima već nekoliko hiljada godina.…
Strana 77 od 80
24/06/2014 0 comment

Breskvu jedemo tokom cele letnje sezone, putna je minerala i vitamina,treba da je koristite u što većim količinama. Evo jednog od odličnog recepta za letnje osveženje. POTREBNO JE:300 g očišćenih nektarina, 1 kašika šećera, 1 kesica želatina400 g ...

13/12/2022 0 comment

Turistička organizacija Srbije je objavila da je MIŠELIN Gastronomski vodič danas objavio svoju novu selekciju za Srbiju. Drugu godinu za redom, ...

26/04/2023 0 comment

Čuveni srpski mlečni proizvod-kajmak od kravljeg mleka na području Kraljeva je jedan od najkvalitetniji u Srbiji, uskoro bi mogao da dobije i ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti