Nacionalna kuhinja
Na području opštine Čajetina i Užice (Mačkat i Kačer) poznati su proizvođači suvomesnatih proizvoda proizvedenih na tradicionalan način i izvanrednog kvaliteta. Svake godine u Mačkatu se održava sajam gde je moguća i njihova degustacija. Za pripremu ovog ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Kada god se pomene Aleksandrovac, svi pomisle na vino, što nije ništa čudno jer se u ovim krajevima vino gaji već 3.000 godina. Vino je u Župi bilo ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Iako se čini da je nestala, Srbija je danas, najveći proizvođač dunje u Evropi, jer gotovo svako domaćinstvo ima dva-tri stabla. Naše autohtone ...