fbpx

Nacionalna kuhinja

Ako želite da ostavite utisak dobrog kuvara, ovo vojvođansko jelo je pravi izbor. Sočna i mesnata dimeljena rebra koja se tope u ustima, zadovoljiće ukus…
Svetozar Miletić je selo koje je udaljeno 12 km od Sombora, na putu prema Subotici. Njegovi stanovnici ga od milja zovu Lemeš, iako se nikako…
Nastanak ove rase vezuje se za 1833. godinu, kada je knez Miloš Obrenović poklonio svinju Šumadinku, našu staru rasu mađarskom grofu Jožefu Palatinušu, a ovaj…
  Svakako najpoznatiji proizvod, koji se već odavno predstavio u svim krajevima sveta, jeste Petrovački kulen, na koji su  majstori delikatesa iz Bačkog Petrovca izuzetno…
Čuveni su užički specijaliteti, jer je ovo kraj Srbije gde se neguje kulinarska tradicija,pa je tako i ova pita čuveni slatkiš koji se sprema ,kako…
Pirotski kraj poznat je po proizvodima od mleka i mesa. Na Staroj planini postoji vekovna tradicija bavljenja stočarstvom, a najpoznatiji proizvodi su kačkavalj, peglana kobasica…
Postoje razne verzije palačinki, od onih najobičnijih punjenih marmeladom, čokoladom ili sladoledom do onih zapečenih sa raznim vrstama punjenja. Ukoliko se odlučite za malo neobičniju…
Hiljade turista ovog leta posećuje Vranje, turistički biser na jugu Srbije. Vranjanci, poznati po velikoj gostoljubivosti su i u gastraonomskom smislu odlični domaćini i svako…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Kupus je veoma zdrav, njime se u organizam unose najkvalitetniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za imunitet.Veoma je važan za zdravu ishranu, jer…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Sjenički kraj, čuven po nepreglednim pašnjacima i kvalitetnom siru, ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi…
Strana 4 od 82
08/10/2013 0 comment

Sremske kobasice su poznati specijalitet, ne samo u Vojvodini, već i na Balkanu. Odličan su dodatak varivima, kiselom kupusu, sarmi. Najbolje su, ipak, tanko narezane i servirane kao meze, zakuska ili hladno predjelo. Sastojci: 7 kg svinjskog mesa, 2 kg ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti