Nacionalna kuhinja

Zlatni jesenji plod dunje je idealan za pripremu ove fantastične poslastice! 4 zrele dunje200 grama mlevenih orahamalo šećeravanilin šećer2 jajaMalo maslaca,ruma Dunje prepolovite po dužini…
Ovo je prava starinska pita od bogatog jesenjeg ploda budeve! Potrebno je: -kora za pitu jedno pakovanje- ociscene i izrendane bundeve 1.5 kg- šecera po…
Vranjanci su poznati po pikantnoj i ljutoj kuhinji,a ova salata je odličan prilog uz meso,pečenje, naročito sada u periodu slava. Ono što je najvažnije je,da…
Palačinke su pravi nedeljni i praznični desert. Ovako pripremljene su kao torta, mekane,sočne sa ukusnim nadevom.   brašno meko tip 400 300gr.- jaja 3kom.- šećer…
Za vreme vladavine Nemanjića od kraljeva Radoslava i Milutina,preko cara Dušana i poslednjeg Uroša,kulinarstvo u Srbiji je u mnogim segmentima bilo ispred evropskog, ovaj recept…
Ledene kocke su savršene za svaku priliku. Ovo je proveren,starinski recept koji će vam omogućiti da veoma brzo spremite kolač koji je omiljen kod sladokusaca.…
Za ovo jelo je potrebno da imate potpuno svež juneći ramsetek kako bi meso bilo mekano i sočno. Potrebno je: • 2 komada ramsteka debljine…
Poseban miris i ukus dimljenog tostolobika u kombinaciji sa prebrancem, je idealno jelo za slavsku trpezu. Potrebno je: 500g dimljenog tolstolobika, 500g prebranca, 250g crvenog…
Ovo je pravi jesenji/zimski kolač, tako sočan i vazdušast ,lako se priprema,a vaši najmiliji će uživati u njegovom ukusu. • 5 jaja• 250 gr maslaca•…
Svako ko želi da napravi ovo veoma ukusno jelo treba najpre pileci batak se pazljivo razreže i očisti od kostiju, filira. Formira se u vidu…
U ovim jesenjim i zimskim danima, ovakvo domaće pecivo je idealno za početak dana i lagani doručak. Na srednje jakoj vatri kuvajte mleko i maslac…
Ovo je lagan i veoma ukusan obrok koji se brzo priprema, a ćuretina će biti veoma sočna, oduševićete sve koji budu probali. Potrebno je: 300…
Strana 54 od 68
13/07/2015 0 comment

Rujnica je vrlo ukusna vrsta gljive, koja se prepoznaje po divnoj naranžastoj boji.Ovaj jednostavan recept je deo tradicije Krupnja i okoline, koji je bogat ovom izuzetno ukusnom pečurkom. Potrebno je: 8-12 svežih pečuraka rujnica 100 g prevrelog ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

07/03/2020 0 comment

Na Svetoj Gori i manastiru Hilandar,ishrana monaha je skromna sa viševekovnom tradicijom, ali ta kuhinja sadrži preko 1000 različitih recepata a ove ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!