Nacionalna kuhinja

Ovo je pravi specijalitet od rečne ribe,pre svega zdrav obork, a recept koji vam predlažemo je odličan za pripremu smuđa,jer će začini i belo vino…
Ovo je izuzetno zdrav i ukusan obrok, bundeva je idealna namirnica,nutritivno bogata i preporučuje se njeno češće konzumiranje. Jelo se veoma jednostavno priprema. Potrebno je:…
Ovo je jedan od mnogobrojnih autentičnih  domaćih  recepata g.dje Vide Poznanović iz "Sveske za kolače". Njeni recepti su čuveni,a svi slatkiši spremljeni na tradicionalan način.…
Mimoza torta je decenijama već klasik u paleti slatkiša, za koju god priliku da je napravite, uvek je pravi izbor i gosti će biti oduševljeni,…
Veoma ukusna kombinacija lososa pečenog u rerni i kiselkastog sosa od limuna,koji upija sve začine.  -odreska lososa 4- badema 1 šolja- maslinovog ulja 1 šolja-…

Ozrenska musaka

Ovo je čuveni specijalitet iz Soko Banje,podno planine Ozren. Priprema:1. U vodu stavite krompir u kori i kuvajte dok ne omekša; zatim ga oljuštite i…
Ove neodoljive čokoladne tortice se tope u ustima i svakako ćete da oduševite sve kojima ih poslužite, a ova mera je dovoljna za 40 komada…
Ovo je vrlo lep kolač, jednostavan za pripremu, idealan za zimske dane,kada će vas osvežiti miris borovnica,koje su sada dostupne smrznute,a u kolaču će biti…
Ništa lepše od domaćih razvijenih kora. Pita krompiruša je čuveno jelo, koje se u vreme posnih slava služi kao toplo predjelo, a svakako je odličan…
Ovo je torta prefinjenog ukusa, bogate arome, savršenog mirisa i naravno, još da  je dekorišete sa malo mašte.   Potrebni sastojci za koru: šolja ulja,…
Pastrmka je veoma ukusna i zdrava riba i njeno meso se preporučuje u ishrani, kako odraslih tako i dece, evo jednog načina njene pripreme: Potrebno…
Napravite toblerone kolač, ,čiji ukus je fantastičan, odličan izbor sitnog kolača za dane posnih slava. Potrebno je: 200 g posne čokolade za kuvanje, 200 g…
Strana 53 od 71
23/02/2014 0 comment

Kolenica  je tipično zimsko jelo, pošto je ovo godišnje doba na izmaku, prilika je da još jednom ili možda prvi put pripremite pravi srpski specijalitet koji se služi uz domaću proju. Potrebno je: 1,5 kg dimljene svinjske kolenice,2 glavice ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

18/01/2021 0 comment

Hranljiva, izdašna i pre svega ukusna, bundeva pruža bezbroj mogućnosti: da se za malo novca napravi izvrsno jelo ili kolač, da se zadovolje i ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/01/2021 0 comment

Ovaj recept za vruću rakiju ili "Šumadijski čaj" zasnovan je na iskustvima iskusnih domaćina iz šumadijskih sela, jer je ovo piće vekovna tradicija ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!