Nacionalna kuhinja

Spoj fantastičnog ukusa-karamela i jabuke. Ovo je jako lepa,prava jesenja poslastica. Dobro operite i osušite jabuke, uklonite peteljke i gurnite drveni ražnjić u središte svake…
Na području opštine Čajetina i Užice (Mačkat i Kačer) poznati su proizvođači suvomesnatih proizvoda proizvedenih na tradicionalan način i izvanrednog kvaliteta. Svake godine u Mačkatu…
Ovo je pravi riblji specijalitet koji svakako treba da probate.Kao prilog uz ove losos filete, poslužite pirinač ili krompir na maslacu. Potrebno je: 4 fileta…
Ovo je izuzetno lep kolač, sočan, mekan i osvežavajući, lak,idealan za hladne dane, da se služi uz topao čaj i kafu,brzo  se priprema.   Potrebno…
Ovo je  jedan od najboljih  načina pripremanja svinjske plećke: Po želji i broju osoba odaberite komad ,ovo je cca 2.5kgToplo, uz garnir od krompira koji…
Vurda se pravi od mleka,to je stari specijalitet iz Babušnice i izgleda kao kiselo mleko.To je punomasni sir za mazanje,savršenog ukusa. Kažu da je specifična…
Raštan je jedna vrsta kupusa tamno zelene boje, Prvi gajeni lisnati kupus – raštan još su od egipatskih faraona i grčkog herojskog doba smatrali svetom…
Od domaćeg testa, ukusne krofne, napunjene čokoladom,jednostavno svi obožavaju! Potrebno je: 1 kg glatkog brašnamalo solimanje pakovanje svežeg kvasca5-6 kašika mlakog mleka4 kašike šecera100 g…
Ovo je savršena i tako ukusna pita, sa puno voća i mirisom vanile. Potrebno je: 1 pakovanje kora za pitu 3 pudinga od vanile3 jaja4…
Ove mekane pogačice uvek su omiljene, kao toplo predjelo ili za doručak, prave se od domaćih čvaraka,koji su specijalitet srpske kuhinje i koji im daju…
Lešnik se koristio od davnina kao sredstvo za lečenje mnogih bolesti. Verovalo se da je to plod mudrosti i znanja. Kada bi lešnici bogato rodili,…
Zašto su ovako spremljena jagnjeća rebarca dobila ovaj naziv, to najbolje znaju generacije iz istočne Srbije, odakle potiče ovaj recept, za sočno, ukusno meso. Potrebno…
Strana 53 od 69
06/04/2013 0 comment

Salata od zaljućenog pirinča i račića Potrebno: 500 g pirinča, paket od 250 g očišćenih račića, struk mladog luka, 50 g kikirikija, pola crvene paprike, pola zelene paprike i so.za preliv:1 dl pirinčanog sirćeta, 1 dl soja sosa, 0.5 dl susamovog ulja i 0.5 ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

10/07/2020 0 comment

Vekovima postoji i homoljski sir koji je veoma poznat i ukusan na neki sebi svojstven način. Homoljski sir se najčešće jede uz vruć kačamak, koji je ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!