Nacionalna kuhinja
Ovaj prelepi kolač sa kajsijama je obigaćen bademima, a zrele i slatke kajsije će učiniti ovaj desert omiljenim na vašoj trpezi. Potrebno je:Za testo: 200 g brašna, 5 kašika šećera, malo soli- jaje, 100 g maslaca,Za fil: 600 g zrelih kajsija, kašika soka ...
Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...
Odvajkada se u staroplaninskim selima pirotske okoline, proizvodila peglana kobasica. Među lokalnim stanovništvom bila je oduvek visoko cenjen ...
Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...
Ovaj recept za vruću rakiju ili "Šumadijski čaj" zasnovan je na iskustvima iskusnih domaćina iz šumadijskih sela, jer je ovo piće vekovna tradicija ...