Nacionalna kuhinja

Za hladne jesenje i zimske dane,predlažemo da spremite ovaj starinski kolač od testa. Uzeti 4 žumanceta, 4 kašike masti, pola šolje mleka i malo kvasca.Sve…
Etno restoran "Srpska brvnara" nalazi se na samoj obali reke Save i predstavlja savršen kutak za bekstvo od gradske buke i potpuno uživanje u prijatnoj…
Teleća rebra sa povrćem, pečena u rerni su izuzetno ukusna, naročito zbog svih začina i načina pripreme koji vam predlažemo u ovom receptu, kako bi…
Emil Žerbo je izmislio mašinsku proizvodnju čokolade. Međutim, on je zaslužan i tortu koja se rado sprema svuda, pogotovo za svečane prilike. Rođen je davne…
Zlatni jesenji plod dunje je idealan za pripremu ove fantastične poslastice! 4 zrele dunje200 grama mlevenih orahamalo šećeravanilin šećer2 jajaMalo maslaca,ruma Dunje prepolovite po dužini…
Ovo je prava starinska pita od bogatog jesenjeg ploda budeve! Potrebno je: -kora za pitu jedno pakovanje- ociscene i izrendane bundeve 1.5 kg- šecera po…
Vranjanci su poznati po pikantnoj i ljutoj kuhinji,a ova salata je odličan prilog uz meso,pečenje, naročito sada u periodu slava. Ono što je najvažnije je,da…
Palačinke su pravi nedeljni i praznični desert. Ovako pripremljene su kao torta, mekane,sočne sa ukusnim nadevom.   brašno meko tip 400 300gr.- jaja 3kom.- šećer…
Za vreme vladavine Nemanjića od kraljeva Radoslava i Milutina,preko cara Dušana i poslednjeg Uroša,kulinarstvo u Srbiji je u mnogim segmentima bilo ispred evropskog, ovaj recept…
Ledene kocke su savršene za svaku priliku. Ovo je proveren,starinski recept koji će vam omogućiti da veoma brzo spremite kolač koji je omiljen kod sladokusaca.…
Za ovo jelo je potrebno da imate potpuno svež juneći ramsetek kako bi meso bilo mekano i sočno. Potrebno je: • 2 komada ramsteka debljine…
Poseban miris i ukus dimljenog tostolobika u kombinaciji sa prebrancem, je idealno jelo za slavsku trpezu. Potrebno je: 500g dimljenog tolstolobika, 500g prebranca, 250g crvenog…
Strana 57 od 71
07/12/2019 0 comment

Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u 18. veku bili poseban rod u sastavu austrijske vojske. Žabalj danas ima izrazito šaroliko ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

18/01/2021 0 comment

Hranljiva, izdašna i pre svega ukusna, bundeva pruža bezbroj mogućnosti: da se za malo novca napravi izvrsno jelo ili kolač, da se zadovolje i ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/01/2021 0 comment

Ovaj recept za vruću rakiju ili "Šumadijski čaj" zasnovan je na iskustvima iskusnih domaćina iz šumadijskih sela, jer je ovo piće vekovna tradicija ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!