Nacionalna kuhinja

Šumadijski kare je sočno, veoma ukusno jelo za prave gurmane, veoma brzo se priprema. U vatrostalnu činiju ili zemljanu posudu poredjati tanko sečenu suvu slaninu,preko…
Ovo je najpoznatiji desert  sa  Zlatibora, maline uzgajane na ovom području se koriste za pripremu pite koja se služi posle svih slanih gastronomskih specijaliteta .…
U Srbiji  su  slanina i krompir oduvek važili za namirnice koje se često koriste u pripremi brojnih jela. Ovaj neobičan specijalitet služi se uz svežu…
Užički medaljoni su poznat srpski specijalitet.Meso je sočno, začinjeno, a posle dinstanja,serviranje sa kajmakom je poseban šmek ovog jela. Potrebno je: 1 kg teleceg mesa,…
Ova voćna,lagana torta ,dobro rashladjena, je idealni osvežavajući dezert, brzo se priprema , jer se kora za tortu priprema u kalupu,a zatim filuje. • 250…
Potrebno je:(za dve oosbe): 2 veće gren smit jabuke, 8 kašika šećera, 100 g mlevenih oraha, 20 g suvih šljiva, 500 ml mleka, 4 žumanca,…
Hranljiva vrednost skuše je velika, to je veoma ukusna riba, ali joj je prethodno ptrebna marinada, da ne bi bila suva,naročito kada se sprema u…
Drage dame, jesen je i na sportskim kanalima kreću razna takmičenja, Evroliga, Ligašampiona,Evrokup... Očekujte da ćete imati ,naročito subotom i nedeljom goste koji će želeti,…
Ove hrskave puslice su posebne zbog svog srcolicom oblika i čokoladnog preliva, napravite ih za voljenu osobu, a i za sve drage gostel Za kore:…
Karfiol je izuzetno zdravo povrće, koje se vekovima koristi u ishrani, veoma je bogat vitaminom C,pun je antioksidansa. Ukusno spremljen,kao u predloženom receptu, je pravi…
Ovaj ukusni krem od šljiva je savršena starinska poslastica, koja se brzo priprema . U lonac ili šerpu staviti ½ kilograma zrelih,oljuštenih šljiva,kojima prethodno treba…
Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade,puno badema, preliven marmeladom i čokoladnom glazurom. Potrebno je : 150 grama maslaca, 300 grama šećera,4 jaja,…
Strana 59 od 71
26/07/2016 0 comment

Za testo pomešajte brašno s praškom za pecivo pa sve prosejte. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, maslac/margarin. Sve sastojke dobro izmešajte mikserom ili ručno. Ako radite mikserom na kraju ga malo i ručno izmesite da dobijete glatko testo. Zamotajte ga u ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

13/01/2021 0 comment

Odvajkada se u staroplaninskim selima pirotske okoline, proizvodila peglana kobasica. Među lokalnim stanovništvom bila je oduvek visoko cenjen ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/01/2021 0 comment

Ovaj recept za vruću rakiju ili "Šumadijski čaj" zasnovan je na iskustvima iskusnih domaćina iz šumadijskih sela, jer je ovo piće vekovna tradicija ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!