Nacionalna kuhinja

Ljubavna pisma su starinski kolač, koji je odavno zaboravljen ,a ovo fino punjeno testo i miris vanile, prelep izgled kolača, svakako će vas podstaći da…
Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona…
"Bećarac" kako se popularno zove ovo jelo je omiljeno u svim porodicama, svežeg povrća ima još uvek, priprema se na razne načine, a vi probajte…
Dominantni ukusi ove torte su narandža i prženi orasi. Osnovna verzija se pravi sa žutim biskvitnim testom i filom sa prženim orasima i sokom i…
Ovi čuveni ruski kolači, preliveni čokoladom i uvaljani u kokos izgledaju kao ruske šubarice, kremasti i ukusni, osvojili su svet pa ih svuda rado spremaju.…
Lagani bešamel sos je savršen prilog za mekanu teletinu koja je začinjena i zapečena u rerni. Ove teleće odreske garnirajte prilogom po želji. Potrebno je:…
Pastrmka, izuzetno zdrava i dobra riba u ishrani, punjena šampinjonima je preporuka pravih poznavalaca specijaliteta od ribe! Potrebno: 4 pastrmke, 125g šampinjona, 4 kašike vinskog…
Orasnice su veoma ukusni sitni kolači koje su spremale naše bake baš po ovakvom receptu, da ih stavite u metalnu kutiju za kolače i zadržaće…
Sremske kobasice su poznati specijalitet, ne samo u Vojvodini, već i na Balkanu. Odličan su dodatak varivima, kiselom kupusu, sarmi. Najbolje su, ipak, tanko narezane…
Voćne hrskave korpice od lisnatog testa, napunjene voćem du desert za sva godišnja doba, napunjene voćem koje vi volite,sa fantastičnim kremom od vanile. Potrebno je:…
Vrtka je paprika koja je kraljica belopalanačke kuhinje.Specifičnog je mirisa,ukusa,izgleda i kvaliteta.Nezamenljiva je za pripremu mnogobrojnih jela ovog kraja, a posebno punjene vrtke, to je…
Sočna špikovana svinjetina sa slaninicom je idealno jelo za nedeljni ili praznični ručak. Potrebno je: Svinjski but 2 kg250 g suve slanine6 kiselih krastavaca5 kašika…
Strana 59 od 70
27/09/2014 0 comment

Srpski vinogradi su bogati raznim sortama veoma ukusnog grožđa i ovaj recept je tako jednostavan da uz ove slatke jesenje plodove slatkih zrna crnog ili belog grožđa napravite jako ukusnu pitu. Potrebno je: -kore za pitu 500g- grožđe (belo ili crno) ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

16/09/2020 0 comment

Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/09/2020 0 comment

Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!